Otázka

Koncesionářský nedoplatek


Položit otázku
Otázka

Dobrý den, dosud jsem neplatil koncionářský poplatek a zajímalo by mě, jestli a jakým způsobem se přijde na to, že ho neplatím. Musí mě někdo nahlásit, nebo mou 1. platbou zjistí, že jsem dosud neplatil? 

17.05.2024
Odpověď

Dobrý den, koncesionářský poplatek je stanoven zákonem č. 348/2005 Sb. o rozhlasových a televizních poplatcích.

Obecně platí, že tyto poplatky jsou povinné pro všechny, kdo vlastní zařízení, které je schopno přijímat televizní nebo rozhlasové signály. Poplatek nemusí platit skutečně pouze ten, který žádné takového zařízení nevlastní a dále ti, kteří jsou do placení poplatků osvobození. 

Pokud se k poplatkům nepřihlásíte, může vůči Vám Česká televize a Český rozhlas zahájit soudní spor ohledně vymáhání dlužné částky a dalších přirážek. 

Doporučuji se proto co nejdříve přihlásit. Předpokládám, že pokud Vás doposud Česká televize ani Český rozhlas nekontaktoval, není důvod obávat se sporu. Zde byste případně musel doložit čestné prohlášení, že jste doposud poplatky platit nemusel, a to z důvodu, že jste nebyl vlastníkem výše uvedených zařízení.

Nicméně kontrola placení obvykle probíhá prostřednictvím kontroly odběratelů elektrické energie.

Odpovídá
JUDr. Milan Ficek

advokát

Google hodnocení

4.9


zobrazit 90 recenzí
Facebook hodnocení

4.9


zobrazit 362 recenzí
Odpovídá
JUDr. Milan Ficek

advokát


Online poradna

Máte problém, se kterým chcete pomoci?

Položit otázku

Konzultace

Najděte nejlepší řešení pro Vaši situaci s profesionální právní konzultací.

Chci konzultovat

Právní zastoupení

Důvěřujte mé zkušenosti a nechte mě pomoci s Vaší právní situací.

Potřebuji zastoupit

Kontrola dokumentů

Chcete se ujistit, že Vaše dokumenty jsou v pořádku? Spolehněte se na moji právní expertízu a získejte jistotu v platnosti Vašich dokumentů.

Chci kontrolu
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Další informace